Pravila zasebnosti

Ta stran je namenjena informacijam kako zbiramo in obdelujemo osebne podatke, ki jih pridobimo pri uporabi spletne trgovine Marcy.si!

Mladoletne osebe do 16 let ne bi smele posredovati kakršnih koli osebnih podatkov na spletni strani ali drugače brez dovoljenja (privolitve ali odobritve) nosilca starševske odgovornosti za otroka (enega od staršev ali skrbnikov). Ponudnik ne bo nikoli zavestno zbiral osebnih podatkov od oseb, za katere bi bil seznanjen, da so mladoletne (mlajše od 16 let), ali jih kakor koli uporabil ali jih razkril tretji nepooblaščeni stranki brez dovoljenja nosilca starševske odgovornosti za otroka.

Upravljalec spletne trgovine Rubesco d.o.o.!

Zasebnost naših strank spoštujemo in z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo ter skladno s predpisi in zakonodajo veljavno v Republiki Sloveniji. Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le pooblaščenim zaposlenim ter pogodbenim partnerjem (dostavnim službam) s katerimi imamo vzpostavljene pogodbe. Podatke zbiramo in uporabljamo v obsegu in z namenom, ki je nujno potreben za nemoteno zagotavljanje naših storitev in izvajanje spletne trgovine.

VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Varnost osebnih podatkov zagotavljamo z visokimi varnostnimi standardi in vzpostavljenimi postopki, ki zagotavljajo, da vaši podatki ne bodo izgubljeni, spremenjeni, uporabljeni ali razkriti brez avtorizacije. Dostop do osebnih podatkov imajo le zaposleni in partnerska podjetja, ki izkažejo poslovno potrebo po dostopu do podatkov. Podatke lahko uporabljajo le v okviru dogovorjenih procesov.

Če kljub temu pride do vdora ali podobnega dogodka, ob katerem so lahko razkriti osebni podatki, vas bomo o tem obvestili in obvestili tudi nadzorne inštitucije.

HRANJENJE IN OBDELAVA PODATKOV

Rubesco d.o.o. osebne podatke strank obdeluje v okviru in z namenom naročanja in dostave izdelkov. Na podlagi pogodbenega pravnega temelja se osebni podatki v potrebnem obsegu obdelujejo tudi za namen sklenitve pogodb, naročanja, po prejemu ponudbe oziroma povpraševanja posameznika.

Vaše osebne podatke bomo hranili le toliko časa, dokler namen, za katere so bili pridobljeni, ni izpolnjen in toliko časa, da zadostimo pravnim, računovodskim in drugim zahtevam poročanja, h kateremu smo zavezani. Težili bomo k čim krajšem času hranjenja podatkov.

Podatke o naročilih, ki med drugim vključujejo kontaktne informacije, način plačila in podatke o transakciji moramo v skladu z zakonodajo hraniti do 5 let.

Nekatere podatke, ki jih hranimo o vas, lahko anonimiziramo in jih tako dodatno uporabljamo za statistično obdelavo, o čemer vas ne bomo obvestili.

Katere vaše osebne podatke imamo zbrane, lahko preverite v svojem računu.

IZBRIS ALI SPREMINJANJE PODATKOV

Vsak posameznik ima pravico do izbrisa ali spreminjanja podatkov, ki jih hranimo o vas.

DOSTOP DO OSEBNIH PODATKOV

Kadarkoli lahko zahtevate informacijo katere vaše osebne podatke hranimo. Če želite prejeti informacijo o vaših osebnih podatkih nas kontaktirajte preko kontaktne straniVašo zahtevo bomo pregledali in vam odgovorili v najkrajšem možnem času.

SPREMINJANJE IN IZBRIS OSEBNIH PODATKOV

Kadarkoli imate pravico spremeniti ali izbrisati vaše osebne podatke, ki jih hranimo. Te podatke lahko poiščete in spremenite tudi na strani "moj račun". Če želite izbrisati ali spremeniti vaše osebne podatke pa nas kontaktirajte preko kontaktne strani. Vašo zahtevo bomo pregledali in vam odgovorili v najkrajšem možnem času.

Piškoti

Vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih napravah, s katerimi brskamo po internetu, že ogromno piškotov iz različnih spletnih strani. Z novo zakonodajo (ZEKom-1) pa prihajajo v uporabo spremembe glede obveščanja oziroma soglašanja obiskovalcev glede uporabe piškotov.

Kaj so piškoti?

Piškoti so besedilne datoteke, ki se shranjujejo na napravah (osebni računalnik, tablice, mobiteli) med brskanjem po internetu. Piškoti se shranjujejo z namenom prepoznavanja naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Shranjevanje piškotov na naprave je pod stalnim in popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporabnik uporablja, razen v primeru, če je uporabnik onemegočil shranjevanje piškotov na svojo napravo.

Kakšna je njihova prednost?

Shranjeni piškoti omogočajo hitrejšo in bolj enostavno interakcijo med spletnim uporabnikom in spletnim mestom. S pomočjo shranjenih piškotov si določeno spletno mesto zapomni preference posameznika in s tem skrajša čas ter poveča učinkovitost brskanja po spletnih mestih.

Primeri uporabe piškotov:

  • Prilagoditev prikazovanja vsebin na spletnih straneh glede na pretekle obiske.
  • Spletna mesta, ki zahtevajo prijavo, s pomočjo shranjenih piškotov ohranijo prijavo posameznika.
  • Prepoznava naprave s katero dostopate do spletnega mesta omogoča prilagoditev prikaza vsebine dotični napravi.
  • So obvezni za nemoteno delovanje nekaterih storitev (spletne banke, spletne trgovine itd.)
  • Shranjevanje izbranih naprav, ponudb in njihova medsebojna primerjava
  • Spremljanje obiska na določenem spletnem mestu (učinkovitost prikaza vsebin, ustreznost oglasov, izboljšava spletnih strani)

Nastavitve piškotov?

Shranjevanje piškotov na napravo je odločitev vsakega posameznika. Nadzor in spreminjanje nastavitev piškotov je omogočeno v vsakem brskalniku, ki ga posameznik uporablja. Za informacije o nastavitvah piškotov izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko izključno za lastne potrebe razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete s klikom na to povezavo.

Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo na spletni strani, vnesene podatke v spletne obrazce, dodane izdelke v košarico, zadnje ogledane izdelke in vaše strinjanje z uporabo piškotkov.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.


Na vrh